Maatwerk oplossingen
Productie op locatie
Zeer snelle levering

Project

Machineonderdelen verpakt in exportkrat en gereed gemaakt voor transport

Exportkratten machineonderdelen

De specialisten van Bode Packaging zijn in staat om voor elk object een passende verpakking te realiseren, zodat een veilig transport mogelijk wordt gemaakt. Zo ook bij dit project, waarbij onderdelen van een machine gereed werden gemaakt voor transport. Door het verpakken van machines wordt het risico op schade aan de onderdelen tijdens het transport geminimaliseerd. Bij dit project is ervoor gekozen om de objecten te verpakken in een exportkrat.

Verschil tussen exportkrat en exportkist

Bij Bode Packaging verpakken wij goederen op verschillende manieren. De keuze voor een verpakking hangt af van de situatie waarin een object verplaatst of opgeslagen gaat worden. Hierom geeft Bode Packaging een advies aan de klant welke verpakking het meest geschikt is voor de betreffende lading, maar uiteindelijk beslist de klant altijd zelf welke verpakking er gebruikt gaat worden. Tijdens dit project kon er gebruik worden gemaakt van een exportkrat of een exportkist. De klant heeft hier gekozen om de onderdelen van de machine te laten verpakken in een exportkrat. Bij exportkratten is het eenvoudiger en sneller inzichtelijk vanaf de buitenkant wat er in de verpakking vervoerd of opgeslagen wordt. Ook zijn exportkratten kostentechnisch interessanter dan exportkisten.

Voorbereidingen voor het verpakken van de machineonderdelen

In samenspraak met de klant is ervoor gekozen om de machineonderdelen te verpakken op locatie bij de klant. Om dit te realiseren was er enige voorbereiding nodig om de verpakking in één bezoek aan de klant gereed te maken. Hierdoor zijn de panelen en de vloeren voor de exportkratten geproduceerd op de locatie van Bode Packaging. Een exportkrat bestaat uit een vloer en panelen. Het object wordt hierbij op de vloer gezet en de panelen worden om en boven de vloer heen gebouwd. Vervolgens zijn de panelen en de vloeren naar de klant meegenomen om de onderdelen te voorzien van een krat.

Machineonderdelen verpakken op locatie

Voordat de onderdelen in de exportkratten gezet konden worden, zijn de onderdelen eerst in het folie gezet. Hierdoor waren de onderdelen beschermd tegen weersinvloeden en konden de kratten intern geen schade aanbrengen aan de oppervlakte van de onderdelen. Hierna is de lading in de exportkratten gefixeerd. Tijdens dit proces werd de lading in de kratten vastgezet, zodat er geen verschuivingen konden plaatsvinden tijdens transport. Uiteindelijk zijn de houten panelen geplaatst, waarmee de onderdelen compleet waren verpakt in de exportkratten.

 

Uw lading verpakt in een exportkrat door Bode Packaging?

Onze specialisten staan voor u klaar om uw lading te verpakken in een exportkrat. Met een exportkrat wordt uw lading optimaal beschermd tijdens transport of opslag. Daarnaast is uw lading door de krat makkelijk te verplaatsen. Vanzelfsprekend zijn er nog meer mogelijkheden om uw lading te verpakken. In een vrijblijvend gesprek lichtten wij graag toe welke verpakking voor uw lading het meest geschikt is.

Een vraag over transport van machine onderdelen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Frenk Snoeck - Bode Packaging

Frenk Snoeck staat voor u klaar