Maatwerk oplossingen
Productie op locatie
Zeer snelle levering
Break bulk op schip
Grote en zware stukgoederen

Break Bulk

Break-bulk logistiek verwijst naar het proces van het vervoeren, behandelen en opslaan van ladingen die niet geschikt zijn voor standaard transportmiddelen zoals containers. Dit vraagt om de juiste break bulk verpakking. Break Bulk transportgoederen die dusdanig groot zijn dat ze niet in een standaard container of vrachtwagen passen voorzien wij van een op maat gemaakte break bulk verpakking.

Maatwerk oplossing voor uw break bulk?

Wilt u een voorstel voor een maatwerk oplossing voor de verpakking van uw break bulk goederen? Vraag een offerte aan en wij gaan voor u aan de slag. Bode heeft ruime kennis en ervaring in het industrieel verpakken, deze zetten wij graag voor u in. Zo bent u verzekerd van een veilige break bulk goederentransport.

Medische unit verpakt en zeewaardig vastgezet voor transport

Project Highlight
Medische unit transportverpakking
break bulk in krat
Houten maatwerk verpakking

De juiste verpakking voor break bulk goederentransport

Wij maken verpakkingen specifiek voor het type transport waarmee uw goederen vervoerd worden. Van lucht- en zeevracht tot wegtransport, wij hebben de perfecte oplossing voor u. Denk aan onder meer:

 

break bulk verpakking folie
Break Bulk verpakt

Bescherming van goederen

Bij vervoer over verschillende klimaatzones zijn er veel zaken om rekening mee te houden. Bij Bode zorgen we voor een goederenverpakking die de juiste bescherming biedt. Optimale bescherming tegen klimaat- en weersinvloeden als regen, zeewater, vocht, temperatuurschommelingen.

Wij werken met diverse soorten verpakkingen voor Break Bulk transportgoederen, speciaal voor bescherming tegen dergelijke zaken. Onder meer gebruiken wij:

 • PE-folie
 • VCI-folie
 • Krimpfolie
 • Zeilen van diverse diktes
 • Vacuümverpakkingen van aluminium folie
 • Ontvochtigers

Onze expertise reikt verder dan het beschermen van goederen tegen weers- en klimaatomstandigheden. Ook met schokken, trillingen en andere aspecten van het transportproces houden wij rekening bij het verpakken. Zo komen jouw break bulk goederen altijd veilig en onbeschadigd aan op hun bestemming.

Vraag een offerte aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Frenk Snoeck - Bode Packaging

Frenk Snoeck staat voor u klaar

Wat betekent Break Bulk?

Break bulk, ook wel stukgoed genoemd, zijn goederen die door hun bijzondere afmetingen niet in een standaard zeecontainer passen. Hierdoor worden de stukgoederen individueel of in kleine batches vervoerd in kisten of kratten. Break Bulk goederen worden dan ook niet in gewicht of aantal opgegeven. Enkele voorbeelden van Break Bulk zijn machines, materiaal voor de industrie, pijpen, boten, scheepsschroeven, turbinebladen, generatoren, et cetera.

Verpakking voor break bulk van belang

Wanneer de goederen op een schip worden geladen is het van belang dat de goederen goed verpakt worden. Het goed break bulk verpakken zorgt ervoor dat de goederen veilig getransporteerd kunnen worden en hierdoor niet beschadigd raken of gaan bewegen tijdens het transport.

Voordelen van break bulk

 • Een van de meest voorhand liggende voordelen is dat de goederen niet uit elkaar hoeven te worden gehaald voor het transport. Dit betekent dat er geen extra tijd, kosten of moeite nodig zijn om de goederen te demonteren en op de plaats van bestemming weer in elkaar te zetten.
 • Hoewel break bulk zendingen over het algemeen duurder zijn dan normaal transport, omdat het meer ruimte in beslag neemt, is het vaak toch goedkoper om voor break bulk te kiezen. De reden hiervoor is zoals eerder genoemd dat de goederen niet uit elkaar hoeven te worden gehaald. Daarnaast is het minder tijdrovend dan het in en uit elkaar halen van de goederen. Snel en efficiënt!
 • Door het break bulk verpakken kunnen grote en zware goederen tegelijkertijd worden vervoerd.
 • Het papierwerk is gemakkelijker te regelen. Containers bevatten vaak verschillende goederen met voor elk goed een aparte vrachtbrief. Bij break bulk gaat het om één goed en dus slechts één vrachtbrief.
 • Het merendeel van de havens ter wereld zijn uitgerust om break bulk goederen te verwerken, terwijl er nog steeds veel havens zijn die niet gemoderniseerd zijn om containers te laden en te lossen.

Geschiedenis van break bulk

In de eerste periode van de scheepsvaart was elke lading die over de zee ging meestal stukgoed. Dit omdat er nog geen efficiënte methode was op de goederen in te transporteren. Goederen werden één voor één geladen en gelost op het schip. Eind jaren zestig waren er efficiëntere methodes ontwikkeld om goederen op een andere manier te transporteren, de zeecontainer. De zeecontainer werd al snel de voorkeurs methode voor het transporteren van goederen. Echter blijven er goederen die te groot of te zwaar zijn voor het transport in een zeecontainer, vandaar dat break bulk nog steeds veel wordt gebruikt.

Verschil tussen Bulk en Break Bulk

Het verschil tussen Bulk en Break Bulk goederen zit hem in het uniforme karakter. Bulkgoederen worden los en onverpakt vervoerd, zijn niet telbaar en worden gewogen. Voorbeelden hiervan zijn vloeistoffen, grind, of bijvoorbeeld gas. Onder de noemer Break Bulk vallen het stukgoed en de goederen die niet in standaardcontainers passen. Deze worden dan ook individueel vervoerd. Voorbeelden van Break Bulk goederen zijn onder andere bouwmachines, productiematerialen, jachten.

Onze Expertise in Break-Bulk Logistiek

Bode Packaging is de specialist in houten verpakkingen voor het transporteren van goederen. Of het nu gaat om kistenkratten en skids vloeren, ons team van experts is goed uitgerust met de kennis en vaardigheden om ervoor te zorgen dat uw goederen veilig en efficiënt worden behandeld.Heeft u vragen over onze diensten of producten?  Neem dan contact met ons op va de telefoon of vraag direct een offerte aan.