Maatwerk oplossingen
Productie op locatie
Zeer snelle levering

Project

Biertanks vastgezet door middel van lashing & securing voor transport over water

Biertank wordt per hijskraan in schip gezet

De specialisten van Bode Packaging maken dagelijks verpakkingen voor verschillende soorten goederen of komen uiteenlopende goederen tegen wanneer deze doormiddel van lashing & securing zeewaardig vastgezet dienen te worden. Zo nu en dan komen er ook bijzondere objecten voorbij. Zo heeft u eerder bijvoorbeeld kunnen lezen hoe wij een speedboot gereed hebben gemaakt voor transport. Recentelijk hebben wij robuuste biertanks vastgezet aan boord van een schip. De tanks hebben een diameter van enkele meters, zijn zo’n 10 meter lang en gemaakt van rvs. Ze zijn gereed gemaakt voor transport naar Scandinavië.

Lashing & securing van de rvs tanks op schip

Zogezegd zijn onze lashing & securing specialisten op pad gegaan naar dit project om de rvs biertanks zeewaardig vast te zetten aan boord van een schip. Eerst werd de tank in het schip gehesen, vervolgens is de eerste tank doormiddel van de lashing & securing technieken vastgezet. Dit is gedaan door lashbanden aan de rvs tank en de vloer van het schip te bevestigen en vervolgens aan te spannen. Het bevestigen van de lashbanden aan de vloer is gedaan door middel van D-ringen. Indien nodig is het voor Bode zelfs mogelijk om laswerkzaamheden te verrichten voor de bevestiging van D-ringen. Lassen was in dit geval niet nodig. Hierna is de volgorde aangehouden om steeds één tank aan boord te hijsen en deze eerst vast te zetten.

Biertank wordt per hijskraan in schip geplaatst Twee biertanks in schip

Omwille van de ronde omvang van de tanks zijn er houten constructies op maat gemaakt voor de biertanks, zodat ze hier op kunnen rusten en omrollen niet mogelijk is. De combinatie van de houtconstructies en lashbanden maken de tanks bestendig tegen alle trillingen en golfbewegingen van het water.

Biertank wordt per hijskraan in schip gezet Drie biertanks in schip Biertank vastgezet op schip door middel van lashingbanden

Biertanks verpakt en vastgezet voor transport per schip

Zoals te zien is op de afbeeldingen zijn er meerdere tanks in het onderdek van het schip gehesen en zeewaardig vastgezet. Deze tanks blijven droog staan tijdens het transport. Aangezien er meer rvs tanks vervoerd moesten worden dan dat er droog konden staan in het schip, moesten er ook tanks verpakt worden. Dit maakt het een project dat volledig is toevertrouwd aan Bode Packaging, gezien alle disciplines in dit project mogelijk gemaakt kunnen worden.

De rvs biertanks die niet droog stonden zijn in het krimpfolie gezet. Vervolgens is doormiddel van een hitte procedé de krimpfolie om de tanks heen gekrompen. Hierna zijn ook deze biertanks net als de andere zeewaardig vastgezet op het schip.

Biertank vastgezet bovenop schip

Uw lading getransporteerd overzee? Bode Packaging maakt een zorgeloos transport mogelijk

Heeft u een- of meermalig goederen die per schip getransporteerd worden? Kom vrijblijvend met ons in contact om de mogelijkheden te bespreken van het vastzetten van uw lading. Wij hebben jarenlange ervaring in lashing & securing, waardoor wij ten alle tijden in staat zijn om een passend advies te geven t.b.v. het zeewaardig vastzetten van uw lading aan boord van een schip.

Een vraag over lading zeewaardig vastzetten aan boord van een schip?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Frenk Snoeck - Bode Packaging

Frenk Snoeck staat voor u klaar