Maatwerk oplossingen
Productie op locatie
Zeer snelle levering

Project

Speedboot volledig gereed gemaakt voor transport

Motoren verpakt speedboot

Voor één van onze klanten mochten wij een speedboot gereed maken voor transport. De boot is een bijzonder object door zijn omvang, maar bovendien door zijn 4 motoren die elk 300 PK leveren. Dit brengt de boot op een totaal motorisch vermogen van maar liefst 1200 PK. Mede om deze reden had de speedboot een goede verpakking nodig, zodat een verantwoord transport mogelijk werd gemaakt. Onze specialisten hebben daarom de boot in krimpfolie verpakt.

Verpakken op locatie

In samenspraak met de klant is besloten om de speedboot op locatie te verpakken. Dit scheelde een onnodig transport van de boot, waardoor risico op schade aan de boot vermeden werd. Onze specialisten zijn met alle benodigdheden om een object in krimpfolie te verpakken naar de locatie van de klant toegegaan.

Voorbereidingen voor het verpakken

Voordat de folie aan de speedboot aangebracht kon worden moesten er enkele voorbereidingen getroffen worden. Een boot heeft vaak bepaalde elementen die ervoor kunnen zorgen dat de folie niet in één keer eroverheen getrokken kan worden. Denk hierbij aan de motoren en het paneel waaraan het stuur en de gashendel bevestigd zijn. Om deze reden moest er een constructie gemaakt worden, zodat het folie eenvoudiger over de boot getrokken kon worden. Met spanbanden is de boot van de achterkant tot aan de voorkant voorzien van een geleiding voor de krimpfolie. De folie kon later op deze geleiding rusten. Ook zijn de meeste kwetsbare delen van de motoren voorzien van folie, zoals de motorunits en de bootschroeven.

Inkrimpen van de speedboot

Nadat de voorbereidingen getroffen waren kon de boot verpakt worden. Krimpfolie wordt altijd door middel van een hitte procedé aangebracht. De folie wordt op het object aangebracht en door warmte trekt de folie om het object heen. Dit proces is ook uitgevoerd op de boot waarna het beschermd was tegen weersinvloeden en ander vuil wat op de boot terecht kan komen tijden transport. De boot is niet in zijn geheel in de krimpfolie gezet. Om deze reden zijn er enkele spanbanden onder de boot getrokken om de folie aan de zijkanten gespannen te houden.

Uw boot voorzien van een verpakking voor een veilig transport?

De specialisten van Bode Packaging staan voor u klaar om uw boot te voorzien van een veilig transport. Het verpakken van een boot is zeer effectief om schade te voorkomen tijdens transport of opslag. Vraag daarom gerust om een vrijblijvend gesprek of offerte om uw boot optimaal te beschermen.

Kunnen wij u helpen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Frenk Snoeck - Bode Packaging

Frenk Snoeck staat voor u klaar