Maatwerk oplossingen
Productie op locatie
Zeer snelle levering
wind turbines land

Windmolen transport: Zorg voor een goede bescherming

Windmolen transport: Zorg voor een goede bescherming

In Nederland, maar ook in andere landen, zijn steeds meer windmolens zichtbaar. Regelgeving vanuit overheden stimuleert de toename van het aantal windmolens. Dit betekent nieuwe kansen voor productiebedrijven en uitdagingen voor windmolen transport. Als industrieel verpakker is Bode Packaging actief in deze keten. Wij zijn specialist in het verpakken van de diverse windmolen onderdelen. Zodat deze tijdens transport niet beschadigd worden.

 

Windmolen transport

Windmolen transport kan vrijwel altijd gerekend worden tot een bijzonder transport. Dit komt doordat het grote objecten zijn waarbij de mast in zijn totaliteit honderden meters hoog en de rotorbladen ook tientallen meters lang kunnen zijn. Nu worden de windmolens in delen vervoerd, maar ook de losse onderdelen zijn objecten van grote omvang die niet als normaal vervoer over de weg kunnen. Op het moment dat een transport breder dan 3 meter is dan valt dit onder een ‘convoi exceptional’ en heeft het transport begeleiding nodig.

Verpakking windmolens voor transport

Het vervoeren van windmolens vindt plaats in de buitenlucht. Tijdens het transport worden verschillende processen doorlopen. Ten alle tijden moet tijdens opslag en transport voorkomen worden dat de windmolens beschadigt raken. Schade kan onder andere ontstaan door weersinvloeden. Deze kunnen bijvoorbeeld roest veroorzaken en de elektronica aantasten.

Met de juiste verpakking kan men beschadiging voorkomen. De grote onderdelen van windmolens kunnen op locatie geseald worden. De onderdelen worden dan ingewikkeld met krimpfolie welke doormiddel van een hitte procedé ingekrompen worden aan het object.

Windturbines beschermd met krimpfolie

Project Highlight
Windturbine onderdelen geseald

Bode Packaging: uw partner in industriële verpakkingen

Bode Packaging heeft al dertig jaar ervaring in het op maat maken van industriële verpakkingen. In deze tijd hebben wij al veel windmolens van een maatwerk verpakking kunnen voorzien, waardoor deze met succes veilig getransporteerd konden worden.

Bent u betrokken bij een soortgelijk project en heeft u hulp bij een verpakking nodig? Neem dan contact met ons op, want wij staan voor u klaar.

Offerte aanvragen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Frenk Snoeck - Bode Packaging

Frenk Snoeck staat voor u klaar