Maatwerk oplossingen
Productie op locatie
Zeer snelle levering

Project

Lashing & Securing van staal in een schip

Ronde stalen buizen in een schip

Dagelijks varen er talloze schepen over zee en rivieren om de meest uiteenlopende soorten goederen te vervoeren. Veel schepen zouden zonder lashing & securing niet kunnen vertrekken, omdat een schip continu in beweging is en dus kan de lading verschuiven met schade tot gevolg. Daarnaast kan zonder lashing & securing de stabiliteit van een schip niet gewaarborgd worden, ook door verschuivingen van lading. De lashing & securing specialisten van Bode Packaging maken een veilig transport per schip mogelijk door het toepassen van alle beschikbare technieken. We vertellen graag welke technieken er bij dit project zijn toegepast.

Lading vastgezet op locatie bij de klant

Projecten aan boord van schepen vinden logischerwijs ten alle tijden plaats op locatie van het schip. Bij dit schip moesten er ronde en 6 hoekige buizen vastgezet worden. Deze buizen worden gebruikt bij de aanleg van een nieuwe haven. De buizen kunnen onder andere ingezet worden als afmeerpalen, waaraan schepen kunnen aan- en afmeren. De lengte en het aantal van de buizen zorgen ervoor dat de lading van grote omvang is. Bij elkaar woog de lading zo’n 1000 ton. Vanwege de omvang vroeg de uitvoering van dit project om een projectmatige aanpak.

Stalen buizen vastzetten in schip

Om de lading vast te zetten aan boord van het schip zijn er verschillende technieken van lashing & securing toegepast. Zo zijn er houten constructies gemaakt, zodat de buizen zeewaardig vast gezet konden worden. Dit proces is het uitblokken van de lading, waarbij de buizen geblokkeerd worden door het hout en dus vaststaan. Het hout bevindt zich tussen, onder en aan de zijkanten van de lading. Daarnaast is de bovenste laag van de lading door middel van lashbanden vastgezet. Door deze techniek is de lading zeewaardig vastgezet en heeft het geen mogelijkheid om te verschuiven.

Nadat onze specialisten de stalen buizen zeewaardig hadden vastgezet door middel van de houtconstructies en de lashbanden, was het schip klaar voor vertrek naar Engeland. De buizen zijn veilig op plaats van bestemming aangekomen en worden ingezet bij de aanleg van een haven.

Uw lading aan boord van een schip zeewaardig vastzetten?

Verscheept u regelmatig lading of heeft u eenmalig een project? Bode Packaging staat voor iedereen klaar om lading zeewaardig vast te zetten door middel van lashing & securing technieken. Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om advies te geven over de uitvoering van het vastzetten. Vraag daarom gerust naar onze mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Een vraag over lading zeewaardig vastzetten aan boord van een schip?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Frenk Snoeck - Bode Packaging

Frenk Snoeck staat voor u klaar