Maatwerk oplossingen
Productie op locatie
Zeer snelle levering

Project

Medische unit verpakt en zeewaardig vastgezet voor transport

Medische unit transportverpakking

Medische unit verpakt en zeewaardig vastgezet voor transport

Wij kregen van een van onze klanten de opdracht om een medische unit gereed te maken voor transport. Wij hebben deze medische unit verpakt en zeewaardig vastgezet door lashing & securing. Deze unit bestaat uit verschillende onderdelen en om deze reden is het project in meerdere stappen doorlopen. Zo moest er een grote tank verpakt worden en daarnaast kregen alle bijbehorende onderdelen ieder een passende verpakking.

Nauwkeurige meting op locatie

De eerste stap die wij hierin hebben gezet is om op locatie bij de klant alle objecten op te meten. Dit hebben wij gedaan, zodat in onze eigen loods de vloeren en kisten op maat gemaakt konden worden. Door een goede meting komen wij nooit voor verrassingen te staan bij de oplevering.

Voorbereiding bij ons op locatie

Op onze eigen locatie hebben wij alle verpakkingen voorbereid. Door een goede voorbereiding kunnen wij bij onze klant direct en efficiënt aan de slag.

Verpakken op locatie

Nadat op onze eigen locatie alle benodigde verpakkingen op maat gemaakt waren zijn wij naar onze klant toegegaan om het project af te ronden. Alle losse onderdelen zijn daar op de vloeren gezet en in de kisten verpakt Enkele onderdelen zijn in alufoil verpakt, omdat deze objecten elektronica bevat die tijdens het transport niet vochtig mogen worden. Alufoil zorgt ervoor dat een object luchtdicht en vochtvrij blijft en hiermee dus een corosiewerende verpakking heeft.

Verpakking grote tank

Daarnaast is de grote tank verpakt in krimpfolie. Dit hebben wij gedaan door middel van een hitte procedé waarbij de folie met warmte om het object heen wordt gekrompen. Hierdoor was de tank beschermd tegen vocht en vuil wat tijdens het verplaatsen op de tank zouden komen. Ook konden er geen beschadigingen ontstaan door verschuivingen of stoten. Om te controleren of de tank tijdens het transport zware schokken zou hebben ondergaan, werd de tank voorzien van drop & tell. Dit is een systeem waarbij indicators afgelezen kunnen worden en waaruit duidelijk wordt of een object is blootgesteld aan schokken tijdens verplaatsingen.

Lashing & securing

Om de lading gereed te maken voor transport dienden alle objecten zeewaardig vastgezet te worden. Zo zijn alle losse onderdelen met de vloeren en kisten in de containers geladen en vervolgens door middel van lashing en securing zeewaardig vastgemaakt. De tank was tijdens het verpakken voorzien van houten klossen waar de tank op kon rusten en hierdoor van de vloer af stond. Ook was de tank voorzien van hijsogen waarmee hij omhoog gehesen en verplaats kon worden. Door de grote afmeting is de tank geladen op een 40’ flat rack en zeewaardig vastgezet. Door middel van dit totale proces was de medische unit gereed voor transport.

Bode Packaging verpakt uw project cargo voor een veilig transport

Heeft u een object of meerdere objecten die verpakt en/ of gereed voor transport dienen te worden? Kom dan gerust met ons in contact, zodat wij u kunnen helpen. Door onze ervaring in het vervaardigen van industriële verpakkingen, het verpakken van objecten en specialisme in lashing en securing kunnen wij uw project cargo gereed maken voor een veilig transport.

Kunnen wij u helpen?

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Frenk Snoeck - Bode Packaging

Frenk Snoeck staat voor u klaar