Maatwerk oplossingen
Productie op locatie
Zeer snelle levering

2021 mooi en turbulent jaar voor Palletcentrale Groep

Groei Palletcentrale

Terugkijkend op 2021 valt vooral de grondstof schaarste op. Vrijwel iedere sector heeft met grondstof te korten te maken, zo ook de sector nieuwe pallets. De grondstof hout is gedurende het jaar 2021 gigantisch in prijs gestegen door de enorme tekorten op de houtmarkt. Tekorten die ontstaan door grote wereldwijde vraag.

Forse stijging houtprijzen

Het nieuwe hout is in 2021, 84% duurder geworden t.o.v. 2020. De houtprijs is in 2021 dus bijna verdubbeld. Mede door de enorme prijsstijgingen van de nieuwe pallets ontstond er ook een vraagexplosie naar gebruikte pallets. Vraag en aanbod in onbalans, gevolg, enorme prijsstijgingen van de gebruikte pallets.

Security of supply voor al onze klanten

Turbulentie alom, dit vroeg om een nauwkeurige forecast inschatting, want “security of supply” daar staat de Palletcentrale voor. Deze security of supply hebben wij in 2021 bij alle klanten volledig waargemaakt.

Bij gebrek aan voldoende gebruikte pallets hebben wij nieuwe pallets ingezet of in het uiterste geval kunststof varianten als geschikt alternatief. Alles om onze bestaande klanten te voorzien van pallets, tot op heden zijn onze leveringen gegarandeerd. Opnieuw blijkt maar weer dat de pallet als ladingdrager een zeer prominente plaats inneemt binnen de gehele supply chain. Geen pallet, geen output.

Daarom is voor onze klanten de “security of supply” een vereiste. Onze klanten krijgen pallets, altijd en in de juiste hoeveelheden.

Overname Bode Industriële Verpakkingen

In februari 2021 heeft de Palletcentrale Groep Bode Industriële Verpakkingen overgenomen. Bode Verpakkingen is een industriële verpakker met meer dan 30 jaar ervaring. Het bedrijf beschikt over een enorm uitgebreid pakket aan dienstverlening. Standaard verpakkingen, verpakken op locatie, verpakkingen op maat, XL-verpakkingen, transportkisten, lashen & stuwen, beurskisten, kratten, transportzadels en transportkisten. Alle producten worden snel en vakkundig verpakt zodat transportschade wordt voorkomen.

Omzetgroei 2022

Groei Palletcentrale

De overname van Bode Industriële Verpakkingen had een positieve invloed op de omzet van 2021 en was mede verantwoordelijk voor de gerealiseerde forse omzetgroei. Natuurlijk werd deze omzetgroei ook veroorzaakt door de enorme prijsstijgingen die noodzakelijkerwijs werden doorgevoerd. Wij zijn trots dat wij ondanks de turbulentie in de markt ook dit jaar al onze klanten hebben kunnen beleveren. Een slimme inkoopstrategie en goede communicatie met onze klanten waren hierbij van groot belang. Dit stelde ons in staat om zelfs een lichte stijging te kunnen maken in het aantal verkochte pallets.